Meubelrenovatie en -restauratie

Studio Leather & Fabrics restaureert alle soorten kasten, cabinetten, tafels, stoelen en bureau’s. Ook repareren wij biezen- of rieten stoelen. Wij kunnen uw meubels vrij maken van houtworm. Meubels uit alle houtsoorten kunnen wij volledig voor u restaureren. Ook voor het logen en het afwerken van uw meubels met een beschermende was-, politoer- of laklaag bent u bij ons aan het juiste adres. Restauratie van riet- en/of bieswerk, wij helpen u graag.

Meubels restaureren

Bezit u een meubel dat al generaties lang meegaat, de coulisse tafel van uw ouders, het dressoir van grootmoeder, een Biedermeier kast, commode, Louis XVI kabinet of bureau als erfstuk. Het meubel ademt sfeer uit en heeft een goede herinnering aan vroeger. U kunt er een mooi verhaal bij vertellen en het heeft om die reden een emotionele waarde.
Is het meubel beschadigd, verkleurd of versleten, maar wilt u het op een goede wijze laten herstellen, neem dan contact met ons op. Wij beheersen nog het ambacht van restaurateur zoals dat vroeger werd gedaan.

Meubels repareren

Meubels repareren is vakwerk wat door speciaal opgeleid eigen reparatiespecialisten wordt gedaan. Het vereist kennis van vele soorten materialen. De beschadigingen die men bij meubels vaak tegenkomt zijn krasjes, verkleuringen, water- en alcoholvlekken en val-/ stootschades. Bij reparatie is van belang om precies te weten uit wat voor soort materiaal het meubel bestaat en hoe het oppervlak is afgewerkt. Wij taxeren vrijblijvend en gratis de kosten voor een eventuele reparatie van uw dierbaar meubelstuk.

Meubel afwerking

Is u meubel weer prima opgeknapt dan is de afwerking om uw prachtige meubel te beschermen natuurlijk uiterst belangrijk. Afhankelijk van uw meubel kan ook hier voor tal van manieren en materialen worden gekozen. Wax behandeling zowel transparant als dekkend, een combinatie van lakken en wassen, afwerking met meubelwas met name voor oud antiek, oliën enz. Wij adviseren uw graag om uw meubel weer de uitstraling te geven die u voor ogen had.